Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-09@09:54:46 GMT

احتمال وقوع زلزله قوی در تهران چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۵۹۵۱۸

احتمال وقوع زلزله قوی در تهران چقدر است؟

آفتاب‌‌نیوز :

رضا کرمی محمدی رئیس سابق سازمان مدیریت بحران شهر تهران درباره آسیب‌پذیرترین مناطق پایتخت در برابر زلزله اظهار داشت: این موضوع به چند عامل بستگی دارد که یکی از آنها نزدیکی به گسل‌ها است. در حال حاضر نمی‌دانیم که کدام گسل در شهر تهران فعال است. بیش از ۲۰ گسل در پایتخت وجود دارد. به طور کلی مناطقی که نزدیک گسل باشند، در معرض خطر بیشتری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به اینکه در صورت وقوع زلزله کدام مناطق بیشتر خسارت خواهند دید، اظهار کرد: یکی از عوامل پرخطر ساختمان‌های غیر اصولی است. ساختمان‌های موجود در بافت فرسوده و ساختمان‌هایی که اصولی و مهندسی ساخته نشده، از مصالح مناسب استفاده نکرده یا خاک منطقه مناسب نیست، از جمله عواملی است که میزان آسیب و خسارت در زمان وقوع حوادث از جمله زلزله را تشدید می‌کند.

رئیس سابق سازمان مدیریت بحران شهر تهران اکید کرد: به طور کلی بافت فرسوده آسیب‌پذیرترین بخش در هنگام وقوع حوادثی از جمله زلزله است.

زلزله بالای ۶.۵ ریشتر باشد، کار دشوار خواهد شد
کرمی در پاسخ به این سوال که در صورت وقوع زلزله در پایتخت پیش‌بینی می‌کنید چه جمعیتی آسیب ببینند، عنوان کرد: اگر زلزله ضعیف و کوچک باشد، طبیعتاً افراد کمی آسیب می‌بینند. به طور کلی میزان افراد آسیب‌دیده به شدت زلزله بستگی دارد و چنانچه شاهد وقوع زلزله سنگین در تهران باشیم، شدت خسارات و میزان تلفات نیز فراتر از چیزهایی است که می‌شنویم.

رئیس سابق سازمان مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: حدود ۱۳ میلیون نفر در شهر تهران حضور دارند که با وقوع زلزله قوی می‌توان گفت این جمعیت آسیب خواهند دید.

محمدی در پاسخ به این سوال که چه زلزله برای تهران قوی و تخریب کننده محسوب می‌شود، بیان کرد: اگر زلزله بالای ۶.۵ ریشتر باشد، کار بسیار دشوار خواهد شد.

وی در خصوص اینکه احتمال وقوع زلزله قوی در تهران طی ۲۰ سال آینده چقدر است، عنوان کرد: زلزله‌شناسان این موضوع را بررسی کردند اما هنوز توافق کاملی در این زمینه وجود ندارد. به عنوان مثال توکیو اعلام کرده که در ۳۰ سال آینده به احتمال ۷۰ درصد، زلزله بالای ۷ ریشتر در این شهر رخ خواهد داد. ما هم چنین مطالعاتی داریم اما هنوز توافقی در این زمینه وجود ندارد. به همین دلیل نمی‌توانم چیزی بگویم اما پیش بینی‌ها برای ما نیز تقریباً به همین شکل است.

باید هشدار اضطراری بدهیم
رئیس سابق سازمان مدیریت بحران شهر تهران درباره اینکه در صورت وقوع زمین‌لرزه سنگین در تهران شرایط هشدار اضطراری و وقوع بحران اعلام خواهد شد، بیان کرد: می‌توانیم در این زمینه هشدار اضطراری بدهیم اما ساز و کارهای فنی این امر باید تکمیل شود که حدود یکی دو سال طول می‌کشد. البته طبق قانون کسی اجازه اعلام هشدار اضطراری ندارد اما باید ساختارها و ساز و کارهای این امر مشخص و پیگیری‌های لازم در این زمینه انجام شود.

محمدی بیان کرد: پس از هشدار نیز در صورت آموزش دیدن مردم، تلفات بسیار کاهش می‌یابد. کمک‌های بین المللی نیز در شرایط وقوع زلزله‌ای شدید که امکان مدیریت آن را نداشته باشیم، انجام می‌شود.

وی افزود: این کمک‌ها ساختار دارد و سازمان‌های آن در دنیا مشخص است. ما باید رابطه خوب و مستمری با این سازمان‌ها داشته باشیم تا در زمان وقوع بحران آن ساز و کارها پیاده شود. در غیر این صورت تنها شاید کمک‌های پراکنده در حد دارو و پتو خواهیم بود که در شرایط وقوع زلزله شدید، چندان مؤثر نخواهند بود.

رئیس سابق سازمان مدیریت بحران شهر تهران در پاسخ به این سوال که در حال حاضر رابطه کشور با این سازمان‌ها در چه وضعیتی است، عنوان کرد: متأسفانه چندان مناسب نیست. توصیه بنده به مسئول بعدی سازمان نیز پیگیری پروژه‌های بعدی و به روز نگه داشتن سامانه‌های هشدار سریع است. چراکه احتمال از کار افتادن سامانه پس از ۶ ماه بی‌توجهی وجود دارد.

محمدی ادامه داد: موضوع دیگر و با اهمیت نیز پیگیری قانون مدیریت بحران و اجرای مانور است. این قانون دو سال است که هنوز اجرا نشده و اجرای آن باید پیگیری شود.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: آفتاب

کلیدواژه: زلزله تهران هشدار اضطراری وقوع زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۹۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع تندبادهای لحظه‌ای و گردوخاک در اصفهان/ هوا ۵ درجه سردتر می‌شود

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به گذر تدریجی سامانه ناپایدار از وزش باد به نسبت شدید و تندباد لحظه‌ای و در برخی نواحی مستعد شرقی احتمال گردوخاک محلی و در مناطق شمالی و شرقی استان بارش رگبار بهاری و احتمال تگرگ خبر داد.

لیلا امینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره پیش‌بینی وضعیت جوی هوای استان اصفهان، اظهار کرد: بررسی نقشه‌های هواشناسی بیانگر گذر تدریجی سامانه ناپایدار طی امروز تا اواسط فردا از استان است.

وی افزود: بر این اساس تا بعدازظهر پنجشنبه وضعیت جوی به صورت قسمتی ابری، گاهی افزایش ابر، وزش باد به نسبت شدید و تندباد لحظه‌ای و در برخی نواحی مستعد شرقی احتمال گردوخاک محلی و در مناطق شمالی و شرقی استان بارش رگبار بهاری و احتمال تگرگ انتظار می‌رود.

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: مخاطرات ناشی از فعالیت این سامانه به ویژه با وزش باد شدید، طی هشدار زرد هواشناسی از اواسط فردا تا اوایل هفته آینده همراه است و آسمان در بیشتر مناطق به صورت صاف تا قسمتی ابری، گاهی وزش باد خواهد بود.

وی تصریح کرد: تنش دمایی همراه با کاهش دما برای بامداد روز پنجشنبه به ویژه در مناطق سردسیر، ارتفاعات غربی و باغات در نواحی غربی استان پیش‌بینی می‌شود.

امینی درباره صدور هشدار زرد هواشناسی با ورود سامانه ناپایدار همرفتی، رطوبت اندک و اوج فعالیت همراه با وزش باد از بعدازظهر روز دوشنبه هفدهم اردیبهشت تا اواخر امروز در استان، تصریح کرد: فعالیت این سامانه با وزش باد به نسبت شدید تا شدید، طوفان لحظه‌ای، بارش رگبار بهاری، مه آلودگی در اواخر وقت و اوایل روز بارش موقت تگرگ در نواحی مستعد، رعدوبرق و صاعقه مورد انتظار است.

وی گفت: طی این مدت تمام مناطق استان به ویژه اصفهان، آران و بیدگل، اردستان، اسلام‌آباد موگویی، انارک، بویین میاندشت، سمیرم، چادگان، فرودگاه اصفهان، خمینی‌شهر، خوانسار، خوروبیابانک، شاهین‌شهر و میمه، فریدن (داران)، دهاقان، لنجان، زواره، نائین، نجف‌آباد، مورچه خورت، نطنز، گلپایگان، کوهپایه، کبوترآباد، کاشان، دهق، شهرضا، فلاورجان، مبارکه، مهاباد، نائین و ورزنه تحت تأثیر سامانه است.

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان اظهار کرد: احتمال سقوط از ارتفاع و قطع درختان فرسوده، احتمال ریزش ساختمان‌های سست، خسارت سازه‌های موقت و صنایع کشاورزی، کاهش دید و اختلال در تردد شهری و روستایی، جاری شدن رواناب و اختلال در تردد در سطح جاده‌ها و معابر شهری، سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی و مسیل‌ها از مخاطرات این سامانه است.

وی ادامه داد: احتیاط در سفرهای بین شهری، نداشتن توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، خودداری از عبور یا توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌های فصلی، ممنوعیت فعالیت‌های کوهنوردی و گردشگری، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، نداشتن اتراق در زیر ساختمان‌های نیمه ساز و درختان فرسوده، تمهیدات لازم جهت حفظ صنعت کشاورزی و دامداری توصیه می‌شود.

امینی با بیان اینکه کمینه دمای هوا طی ۲۴ ساعت آینده در بیشتر مناطق استان سه تا پنج درجه کاهش خواهد داشت، افزود: بیشینه دمای هوای کلان‌شهر اصفهان در گرم‌ترین ساعات امروز به درجه ۲۶ سانتی‌گراد و کمینه آن بامداد فردا به هشت درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: چوپانان با دمای ۳۵ درجه سانتی‌گراد و فریدونشهر با دمای سه درجه سانتی‌گراد به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین مناطق استان هستند.

کد خبر 751791

دیگر خبرها

  • وقوع تندبادهای لحظه‌ای و گردوخاک در اصفهان/ هوا ۵ درجه سردتر می‌شود
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • احتمال وقوع ناپایداری‌های جوی در استان بوشهر/ سواحل متلاطم است
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • برگزاری تمرین تخلیه اضطراری نمایشگاه کتاب در مصلی تهران
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران