Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی نصیری عصر سه شنبه در جلسه هیات امنای سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران که برای بررسی اهداف و شاخص‌های راهبردی برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران در حوزه ایمنی و تاب آوری شهری برگزار شد، افزود: اقدامات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و نظام مدیریت بحران تهران مبتنی بر احتمال تخریب‌سازه و بسته شدن راه‌های ارتباطی است که این امر نیازمند مدیریت بحران تمرکز زدایی شده و محله محور است که بر این اساس ۲۲ پایگاه مدیریت بحران و ۲۲ مدیر بحران و پدافند غیر عامل در مناطق تهران فعال شده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: همچنین در ۱۰۳ نواحی شهر تهران یک سوله مدیریت بحران ساخته شده و در ۴۰ ناحیه دیگر باید ایجاد شود و در برخی نواحی بیش از یک پایگاه مدیریت بحران وجود دارد. در این میان مناطق یک و سه فقرین مناطق از نظر زیرساخت های مدیریت بحران به شمار می آید.

نصیری گفت: در پایگاه‌های مدیریت بحران محلی برای دپوی اقلام امدادی و همچنین فضای باز وجود دارد، اما شهروندان باید توجه داشته باشند که این پایگاه‌ها محل اسکان اضطراری نیست، بلکه مرکز فرماندهی محلی است. به همین دلیل هم است که در کنار این پایگاه‌ها دکل‌های ارتباط پایدار مستقر می‌شود که این طرح در حال تکمیل است. در این‌ پایگاه‌ها اورژانس و هلال احمر نیز مستقر است.

وی افزود: همچنین خانه های دوام و ایمنی در سرای محلات مناطق شهر تهران ایجاد شده و ۲۲ هزار داوطلب واکنش اضطراری محله (دوام) آموزش دیده اند و مقرر است در بحث های پیشگیری و ارزیابی خطر و شناخت کانون های بحران زا و خطر آفرین محلات و ایجاد مدیریت بحران محلی همکاری کنند.

نصب ۲۴ شتاب‌نگار جدید زلزله تا پایان امسال

نصیری در خصوص تکمیل و راه اندازی سامانه هشدار سریع زلزله کلانشهر تهران گفت: برای تکمیل این سامانه به ۵۰ شتابنگار نیاز داریم که ۲۶ شتاب نگار تاکنون نصب شده و ۲۴ شتاب نگار باقی مانده در دوره جدید مدیریت شهری مصوب شده و تا آخر امسال نصب می شود و بدین ترتیب سامانه هشدار سریع زلزله تهران تکمیل می شود. در مرحله اول هشدار اتوماتیک برای قطع گاز، آب، بازشدن در ایستگاه های آتش نشانی و توقف مترو استفاده می شود و هشدار عمومی نیست در عین حال نظام نامه بهره برداری از سامانه همزمان با تکمیل آن نیز تهیه خواهد شد.

ضرورت به روزرسانی نقشه ریسک برای محلات تهران

وی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: زمانی که ارزیابی‌های خطر به‌روز باشد می‌توان چشم اندازهای جدیدی ایجاد کرد و با پیشگیری و اقدام موثر از بروز حوادث جلوگیری کرد. بنابراین باید نقشه ریسک (خطر) برای هر محله تهران به‌روزرسانی شود.

همچنین رییس سازمان پدافندغیرعامل در خصوص برگزاری این نشست گفت:‌ در این جلسه به دنبال ایجاد هماهنگی و هم افزایی در برنامه های مدیریت بحران و پدافند غیر عامل هستیم که مبانی اولیه آن هماهنگ شده است و اگر با یاری خدا در ادامه هم به نتیجه برسد می‌توانیم در آموزش‌ها، تامین تجیهزات و برگزاری مانور  با یکدیگر هم افزایی داشته باشیم.

سردار غلامرضا جلالی به نقش نیروهای داوطلب مردمی در حوادث نیز اشاره کرد و گفت:‌ نقش نیروهای داوطلب مردمی در مدیریت بحران مهم و موثر است و زلزله سر پل‌ذهاب نشان داد به‌کارگیری و هماهنگی نیروهای داوطلب می‌تواند ظرفیت خوبی ایجاد کند. مشخصا نیروهای بسیج وسایر نیروهای داوطلب می‌توانند در این زمینه‌ها کمک بسیاری داشته باشند.

همچنین معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان مدیریت بحران تهران در این نشست به مقاوم سازی شریان های حیاتی شهر تهران اشاره کرد و افزود: در مقاوم سازی شریان های حیاتی شهر تهران شرکت گاز حدود ۸۰ درصد پیشرفت داشته است که قابل تقدیر است و جلسات هماهنگی سازمان مدیریت بحران تهران با شرکت گاز به طور مرتب برگزار می شود. شرکت آبفا در حوزه مقاوم سازی نیاز به تاکید بیشتری دارد و کمترین مقاوم سازی را داشته است.

تصویب وام بهسازی لرزه ای نسبی ساختمان ها

اسماعیل سلیمی با اشاره به مجوز به‌سازی لرزه‌ای نسبی ساختمان‌های شهر تهران افزود: چهار و ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده داریم که حدود پنج درصد از شهر تهران و ۱۵ درصد از جمعیت شهر تهران در این بافت فرسوده ساکن هستند در حال حاضر وام فقط به نوسازی بافت فرسوده تعلق می‌گیرد اما بر اساس مصوبات جلسات قرار گاه ایمنی کالبدی شهری تهران که با حضور شهردار تهران برگزار شد، برای بهسازی لرزه‌ای نسبی ساختمان ها نیز وام تعلق می‌گیرد.

وی افزود: در بافت فرسوده ۲۸۰ هزار پلاک ناایمن داریم که تا کنون ۱۰۰ هزار پلاک توسط سازمان نوسازی شهرداری تهران نوسازی شده و از ۱۸۰ هزار پلاک باقی مانده ۱۰ درصد نیازمند بهسازی نسبی لرزه ای هستند و مابقی باید تخریب و نوسازی شوند.

سلیمی در تشریح آخرین وضعیت بهسازی لرزه ای پل های شهری تهران افزود: بر اساس مطالعات بهسازی لرزه ای پل های شهر تهران برنامه ۵ ساله دوم و سوم توسعه شهرداری در تهران ۶۶ پل نیازمند بازسازی بود که ۲۵ پل توسط معاونت فنی عمران شهرداری تهران مقاوم سازی شده و ۴۱ پل نیازمند بازسازی است.

تهیه بانک اطلاعات مواد شیمیایی خطرناک

تهیه بانک اطلاعات مواد شیمیایی خطرناک بر اساس آئین نامه اجرایی نگهداری حمل، مصرف و ایمنی مواد خطرناک با هماهنگی سازمان پدافند غیر عامل کشور، تمرین مشترک امداد هوایی کلانشهر تهران با سناریوی بحران زلزله، احداث پایگاههای جدید مدیریت بحران، تدوین طرح جامع مدیریت بحران شهر تهران از جمله دیگر برنامه های سازمان در ارائه این گزارش بود.

برچسب‌ها شهر تهران سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران مدیریت بحران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهر تهران سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران مدیریت بحران شهر تهران سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران مدیریت بحران مدیریت بحران شهر تهران نیروهای داوطلب بهسازی لرزه ای سازی لرزه ای بافت فرسوده مقاوم سازی پایگاه ها شتاب نگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۳۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری تمرین تخلیه اضطراری در محل برگزاری نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، صمیم مرادی روزبهانی معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از برگزاری تمرین میدانی آمادگی مقابله با حوادث احتمالی و تخلیه اضطراری از سوی ستاد مدیریت بحران ویژه سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در محل مصلی امام خمینی (ره) خبر داد.

مرادی روزبهانی با بیان اینکه آسیب‌پذیری مراکز پرجمعیت و مخصوصاً تجمعات و نقاط پرتردد احتمال وقوع حادثه را افزایش می‌دهد، گفت: هدف اصلی این تمرین ارتقا سطح آمادگی دستگاه‌های امدادی در فاز پاسخ به حوادث احتمالی است.

روزبهانی افزود: در این تمرین عملیات اطفا حریق، نجات و انتقال مصدومین و همچنین تخلیه اضطراری جمعیت از ارتفاع با خودرو نردبان هیدرولیکی ۳۲ متری و با تحویل مصدومین به عوامل اورژانس و انتقال به مراکز درمانی تمرین شد.

در ادامه تیم عملیاتی آتش‌نشانی با برپایی فن فشار مثبت اقدام به خارج نمودن دود از محل حریق نموده و پس از ایمن‌سازی کامل محل، به کار خود خاتمه دادند.

وی گفت: این تمرین با توجه به مراحل پایانی عملیات غرفه چینی و آماده‌سازی فضاهای نمایشگاهی، قبل از شروع به کار نمایشگاه و به منظور ارزیابی میزان توانمندی در امدادرسانی به مصدومین فرضی و نحوه تخلیه اضطراری در محل‌های تعیین شده در مجموعه مصلی تهران و همچنین ارزیابی و پایش کارکرد تجهیزات تیم‌های عملیاتی در مواجهه با حوادث احتمالی برگزار شد.

روزبهانی افزود: در این تمرین نمایندگان سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، نیروهای عملیاتی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی، پلیس فاتب، اورژانس تهران، ستاد اجرایی نمایشگاه (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مجموعه مصلی امام خمینی (ره)،اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل منطقه ۷، ستادهای مدیریت بحران مناطق معین (۳، ۶ و ۱۲)، گروه‌های داوطلب مردمی دوام و نیروهای HSE شهرداری منطقه ۷ حضور داشتند.

پس از اعلام پایان تمرین، دومین جلسه کمیته ایمنی و سلامت در محل ستاد اجرایی مصلی امام خمینی (ره) در خصوص بررسی نحوه برگزاری، نقاط قوت و ضعف تمرین برگزار و ضمن پیگیری مصوبات اولین جلسه کمیته، نسبت به جمع‌بندی نظرات، پیشنهادات و ملاحظات فنی اعضا در خصوص ایمنی نمایشگاه اقدام شد.

همچنین از محل ستاد مدیریت بحران ویژه سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید به عمل آمد.

کد خبر 6099647

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • بارش تگرگ و باران شدید در غرب استان تهران
  • برگزاری تمرین تخلیه اضطراری نمایشگاه کتاب در مصلی تهران
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • برگزاری تمرین تخلیه اضطراری در محل برگزاری نمایشگاه کتاب
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران